top of page
  • Foto van schrijverNannie Duiker

Vakantieverhuur? De bedden tellen

Volgens mij zijn bedden zo ongeveer de belangrijkste meubels in een vakantiehuis, zeker als je dat ook wilt verhuren. Want wie er gelogeerd heeft, herinnert zich weken, maanden of zelfs jaren later nog vooral hoe heerlijk er geslapen is. Of juist niet. Een goede nachtrust is een belangrijke reden om een vakantiewoning opnieuw te boeken. De slaapkamer is daarom misschien wel de belangrijkste ruimte van een (vakantie)woning terwijl er vaak de minste aandacht aan besteed wordt. Te vaak worden de oude bedden van thuis meegenomen naar Frankrijk, of nog erger, de bedden worden overgenomen van de verkopers. Niet doen! U doet uzelf te kort maar zeker ook uw eventuele huurders. Is de vraag: wat is een goed bed? Uiteraard is het antwoord erg persoonlijk. Toch zijn er een paar dingen waarop je kunt letten bij de keuze van het bed en matras, bestemd voor uw vakantiehuis in Frankrijk.

Minimaal 2 meter De Noord-Europeanen worden steeds langer. Een bed van minder dan twee meter kan echt niet meer. Tegenwoordig zijn er dan ook vakantiewoningen met bedden van 2 meter 10 of zelfs 2 meter 20. Matrassen zijn een lastig item. De één slaapt liever zachter of harder dan een ander. Kun je het iedereen wel naar de zin maken? De grootste fout is om dan maar te kiezen voor een harde matras. Deze blijft ogenschijnlijk lang stevig maar dat betekent zeker niet dat de kwaliteit dan ook goed is. Integendeel zelfs. Een goede matras is een comfortabele medium matras die jaren zijn stevigheid en soepelheid blijft houden. Zorg dat de afmetingen van de bedden in alle kamers hetzelfde zijn. Je wilt geen ruzie onder de huurders over wie in welke kamer gaat liggen. En je wilt ook geen gedoe met de beheerder van uw woning over welk beddengoed gebruikt moet worden in welke kamer. Gemak is belangrijk en bespaart tijd. Bij een wissel van huurders is er tenslotte veel te doen. Over beddengoed gesproken: zorg voor fris, licht en uniform beddengoed. Dit geeft rust in het geheel.

Als een luxe hotelkamer Een slaapkamer is meer dan alleen om in te slapen. Het is ook de ruimte om je even in terug te trekken en daarom is de sfeer zo belangrijk. Een slaapkamer als een luxe hotelkamer geeft dat speciale gevoel waar je naar op zoek bent als je op vakantie bent of zelf in je tweede huis verblijft. Iedereen vindt het super om tijdens de vakantie in Frankrijk middeleeuwse dorpen te bezoeken en brocante markten af te struinen. Maar ’s avonds willen we wel in een bed liggen met het comfort van nu en niet klem komen te zitten in een authentiek Frans ledikant met een slap matras. En zoals ik al zei: vergeet niet dat een gast die goed slaapt een tevreden gast is, en een tevreden gast is een terugkomende gast.

382 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page