top of page
  • Foto van schrijverEsther Bus

Het kopen van bouwgrond - wat zijn de mogelijkheden

Bijgewerkt op: 9 feb. 2021

Wellicht hebt u het plan opgevat een huis te kopen en een nieuwe (tweede) woning te laten bouwen in Frankrijk. De eerste stap is dan de grondaankoop. Eigenlijk is dit de belangrijkste beslissing in het proces; dit wordt de unieke plek voor uw huis.

Wat zijn zoal de mogelijkheden?


1. “Lotissement”

Dit betekent een verkaveling. U koopt grond in een wijk waar meerdere bouwpercelen liggen. De toegangsweg, water- en elektriciteitsaansluitingen zijn al geïnstalleerd. U bepaalt vervolgens zelf wat voor type huis u er wilt bouwen (volgens de plaatselijke bouwvoorschriften natuurlijk).

2. Individueel bouwperceel

U kunt ook kiezen voor een individueel bouwperceel op een plek waaraan u de voorkeur geeft: aan de rand van een dorpje, een terrein tussen de zonnebloemvelden of op een heuvel met een mooi uitzicht. Aangezien bijna elk dorp en stadje in Frankrijk inmiddels beschikt over een bestemmingsplan is eenvoudig na ta gaan of het bouwgrond betreft. Als extra zekerheid is het verstandig het verkrijgen van een bouwvergunning op te nemen als ontbindende voorwaarde in de koopakte.

3. Projectontwikkeling

Al het werk is hier eigenlijk voor u gedaan: de projectontwikkelaar heeft de vergunning aangevraagd, een ontwerp gemaakt, de contracten met de aannemer gesloten en kan het huis op tekening verkopen. De projectontwikkelaar dient aan alle wettelijke eisen te voldoen met betrekking tot financiële en technische garanties. Vaak wordt er door de verkoper de mogelijkheid geboden het huis professioneel te verhuren; zo kunt u de BTW vervolgens terugkrijgen.

Bent u op zoek naar bouwgrond? Maak gebruik van onze ervaring en expertise. Neem contact op en wij vertellen u meer

457 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page